Вести
09.11.2009

ПОЧЕО РЕГИОНАЛНИ КУРС О ЦИВИЛНО-ВОЈНИМ ОДНОСИМА И ЦИВИЛНО-ВОЈНОЈ САРАДЊИ


  У Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије од 9. до 18. новембра одржава се Регионални курс о цивилно-војним односима и цивилно-војној сарадњи. Скуп организује Одељење за цивилно-војну сарадњу Генералштаба ВС у сарадњи са Министарством одбране Канаде и Министарством одбране Краљевине Холандије.

Учесници курса су су виши официри и цивилни службеници запослени у владиним и невладиним институцијама држава које спонзорише канадски Програм за помоћ у војној обуци.

Отварању курса присуствовали су државни секретар Министарства одбране др Зоран Јефтић, начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС генерал-мајор Петар Ћорнаков, изасланик одбране Канаде капетан бојног брода Карел Хемскерк, помоћник изасланика одбране Краљевине Холандије Едвин Худерман и дипломатски представници Албаније, БиХ, Црне Горе и Македоније.  

Поред припадника Министарства одбране и Војске Србије, у раду курса учествују припадници оружаних снага Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Македоније. Скупу присуствују и припадници МУП Републике Србије, Факултета безбедности, Центра за цивилно-војне односе и Црвеног Крста.

Email