Вести
13.10.2011

Изведена вежба „Рудник 2011“


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

Вежба кључних елемената јединице (ВЕКЕЈ) под радним називом „Рудник 2011“ јуче је реализована у организацији Центра за обуку везе, информатике и електронских дејстава Команде за обуку.

Вежби на тему „Формирање и обезбеђивање командног места Територијалних снага“ присуствовали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Александар Живковић, заменик команданта КзО бригадни генерал Горан Радовановић, начелник штаба КзО бригадни генерал Млађен Нишевић и команданти јединица Команде за обуку.

Вежбовним активностима руководио је помоћник команданта за операције Команде за обуку пуковник Маринко Павловић.

Поред припадника Центра за обуку везе, информатике и електронских дејстава, у вежби су учествовали и припадници  Командног батаљона КзО, вода војне полиције КзО, санитетског, мешовитог, интендантског и ветеринарског одељења Центра за обуку логистике, мешовитог састава АБХО из Центра за усавршавање кадрова АБХО и одељења везе из састава команди за развој Банатске и Расинске бригаде.

Ангажовано је око  170 лица, 40 моторних и прикључних возила и четири службена пса.

Вежбом су покривена 4 главна питања: формирање елемената команде Територијалних снага, организација рада на командном месту, организација и функционисање телекомуникационо-информатичког система и обезбеђење командног места.

После практичног приказа, генерал Живковић и остали посматрачи вежбе обишли су радне тачке на полигону, а активност је окончана анализом вежбе.
Email