Вести
13.07.2011

Саветовање о обуци Команде за обуку


У Дому Гарде на Топчидеру данас је одржано редовно саветовање о обуци Команде за обуку. Представници свих центара за обуку представили су заменику начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајору Милану Бјелици и начелнику Управе за обуку и доктрину бригадном генералу Јовици Драганићу резултате рада у претходном периоду, као и ниво обучености јединица Команде за обуку.

Команда за обуку је у 2011. години обучавала војнике на редовном и добровољном служењу војног рока, као и кандидаткиње и кандидате за професионалне војнике.

Поред тога у Центру за обуку и усавршавање подофицира организована су четири курса за подофицире на којима је 127 професионалних војника оспособљено за почетне подофицирске дужности.

Представници центара за обуку представили су и своје предлоге за унапређење процеса обуке, као и приоритете до краја ове године.

Пуковник Драган Вељковић из Команде за обуку истакао је да ће до краја године посебна пажња бити посвећена припреми командно-штабних вежби и обуци команди територијалних бригада.

Email