Вести
08.04.2010

Сарадња у области обуке


У Војној академији данас је потписан Споразум о сарадњи у области обуке између Министарства одбране Републике Србије и Генералштаба Републике Турске.Споразум су потписали начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС генерал-мајор Петар Ћорнаков и начелник за операције у Генералштабу Републике Турске генерал-потпуковник Мехмет Ероз.

- Овај споразум обезбеђује оквир сарадње и услове за успостављање односа партнерства у којима подржавамо једни друге и на обострану корист, изјавио је генерал Ћорнаков.

- Војни споразуми су значајни јер увек помажу побољшавању односа две земље, изјавио је генерал Ероз и додао да му је посебно драго што се сарадња двеју војних академија развија.

Споразум о сарадњи у области обуке подразумева војне посете представника обе војске, школовање на свим нивоима образовања, професионалну и практичну обуку у центрима за обуку у земљама потписницама, размену инструктора, саветника и узајамну помоћ у циљу унапређења помоћних средстава за обуку и школског материјала.

Потписивању споразума присуствовали су амбасадор Републике Турске у Србији Суха Умар, изасланик одбране те земље пуковник Бурхан Акта, начелник ВА бригадни генерал Младен Вуруна и декан ВА пуковник Драгољуб Секуловић са сарадницима.  

Email