Вести
11.09.2009

“Отворени дан” у Првој бригади Копнене војске


У већ традиционалној акцији “Отворен дан”, која се у јединицама  Прве бригаде КоВ организује трећу годину заредом, за све заинтересоване грађане Новог Сада, Сремске Митровице, Бачке Тополе и околних места широм су отворене капије касарни “Југовићево” у Новом Саду, “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици и “Бачка” у Бачкој Тополи. Као и претходних година и овога пута су најбројнији посетиоци били ученици основних и средњих школа којима су представљени наоружање и војна опрема једница, приказани оспособљеност и увежбаност  кроз сегменте борбене обуке и услови живота и рада војника.

Тако су, између осталог, у Сремској Митровици приказана борбена возила тенковских и механизованих јединица, у Бачкој Тополи средства и опрема артиљеријских јединица, док су у новосадској касарни највеће занимање многобројних посетилаца изазвали припадници извиђачке јединице, мајстори древних источњачких борилачких вештина каратеа, нинђицуа али и нашег свибора.

Током трајања “Отвореног дана” сви заинтересовани за професионалну војну службу могли су из прве руке добити сва потребна обавештења о формацијским потребама јединица, условима запослења и начину конкурисања.  

Email