Вести
17.09.2012

Посета страних војних представника бази „Југ“


Посета страних војних представника бази „Југ“У организацији Генералштаба Војске Србије и Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране Министарства одбране страни војни представници акредитовани у Републици Србији посетили су базу „Југ“ у Бујановцу. Том приликом командант 41. пешадијског батаљона потпуковник Божидар Пејић информисао је госте о намени, могућностима и капацитетима базе „Југ“.

Начелник Центра за мировне операције пуковник Јелесије Радивојевић информисао је стране војне представнике о учешћу Војске Србије у мултинационалним операцијама и њиховом утицају на различитим нивоима.

Током посете бази „Југ“ страни војни представници највише су исказали интересовање за начин селекције и упућивања припадника Војске Србије у мултинационалне операције као и за капацитете и даљи развој базе.

У оквиру посете, страни војни представници су присуствовали испраћају контингената Војске Србије који ће учествовати у мултинационалним операцијама у Републици Либан и Републици Кипар.

 

Email