Вести
06.02.2009

ГАРДИСТИ НА ПОЛИГОНУ „ПЕСКОВИ“


Војници децембарске партије, који војни рок служе у Почасном батаљону Гарде Војске Србије, од 2. фебруара налазе се на стационарном логоровању на полигону "Пескови", где реализују део тактичке и ватрене обуке из друге фазе првог периода оспособљавања. Тежиште стручно-специјалистичке обуке најмлађих војника популарног „плавог батаљона“ ових дана је на увежбавању припремних и бојних гађања из аутоматске пушке и ручног ракетног бацача калибра 64 милиметра, као и појединих тактичких радњи групе, тима и одељења у одбрани и нападу.

Према речима мајора Ненада Мрдака, после месец и по дана основне пешадијске обуке, изведене у центрима за обуку у Панчеву и Ваљеву, војници Почасног батаљона Гарде на полигону "Пескови" сада стичу знања која су им потребна за достизање прописаних стандарда индивидуалне обучености за специјалност стрелца.

 

- Војници на логоровању устају у 5 и 30, а обуку обично завршавају око 18 сати, тако да највећи део дана проводе на полигону, где су у току интензивна увежбавања свих радњи које морају да савладају као војници пешадије, а посебно као војници Почасног батаљона Гарде. Њихово залагање је примерено јединици у којој су наставили да служе војни рок и поносу који због тога осећају. Да су они натпросечни војници, види се најбоље на терену– истиче мајор Мрдак..

Email