Вести
11.01.2012

Сусрет начелника генералштабова Војске Србије и Оружаних снага Хрватске


Сусрет начелника генералштабова Војске Србије и Оружаних снага ХрватскеНачелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић састао се данас у Моровићу са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Хрватске генерал-пуковником Драгом Ловрићем. Реч је о првом званичном сусрету двојице генерала.

Генерали Диковић и Ловрић разговарали су о могућностима за унапређење сарадње Војске Србије и Оружаних снага Републике Хрватске, пре свега у области атомско-биолошко-хемијске одбране, логистике, обуке и школовања кадра.

Сарадња Србије и Хрватске у области одбране интензивирана је од друге половине 2010. године, а овај погранични сусрет добра је прилика за њено даље унапређење.

Генерал Диковић изразио је уверење да активна међународна војна сарадња са оружаним снагама земаља у окружењу, коју у складу са интересима Републике Србије предузимају Министарство одбране и Војска Србије, доприноси развоју добросуседских односа, стварању атмосфере међусобног поверења и јачању безбедности у региону.

Email