Вести
01.03.2011

ПОСЕТА КОМАНДАНТА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ ОРУЖАНИХ СНАГА РУМУНИЈЕ


Командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима, примио је у посету делегацију Копнене војске Оружаних снага Румуније, коју предводи командант румунске Копнене војске бригадни генерал Аритон Јоница.

Генерали Диковић и Јоница међусобно су разменили информације о структурама, мисијама, задацима и правцима развоја Копнених војски Војске Србије и Румуније и мишљења о питањима везаним за припреме јединица за учешће у мултинационалним операцијама.

Делегација Копнене војске оружаних снага Румуније посетила је крушевачку касарну „Цар Лазар“ и полигон „Равњак“. Том приликом је за госте из Румуније изведен приказ обуке вода атомско биолошко хемијске одбране декларисаног за учешће у мултинационалним операцијама, на тему „Ангажовање јединица АБХО на санацији хемијских удеса“.

Гости из Румуније обишли су и културно-историјске знаменитости града Ниша „Чегар“,  „Ћеле кулу“ и нишку тврђаву.

Током посете делегација из Румуније ће обићи и део јединица Копнене војске у гарнизонима Ниш и Зајечар и имаће прилику да присуствује приказу обуке моторизоване пешадијске чете декларисане за учешће у мултинационалним операцијама.

 

Email