Вести
03.11.2010

Инострани војни представници посетили Гарду


У посети Гарди Војске Србије данас је боравила делегација иностраних војних представника акредитованих у Београду. Командант Гарде Војске Србије, бригадни генерал Горан Радовановић упознао је иностране војне представнике са оснивањем, традицијом, саставом и надлежностима јединица Гарде.

Посетиоци су обишли Спомен собу Гарде, а кроз низ радних тачака у кругу касарне „Дедиње“ упознали су се са животом и радом припадника Гарде.

Војним изасланицима представљен је део обуке припадника Војне полиције на контролном пункту у три могуће ситуације, као и физичка обука припадника Гарде.

Велику пажњу посетиоца привукла су изложена репрезентативна возила Гарде која су се користила за превоз високих званица за време бивше СФРЈ, као и возила која се данас налазе у служби Републике Србије и Министарства одбране.

Најатрактивнији део посете било је представљање оркестра и почасног батаљона Гарде Војске Србије који је том приликом извео егзерцир, свечани приказ у руковању ватреним оружјем.

На крају посете гостима је представљена вежба рада Команде Гарде на доношењу одлука у случају елементарних непогода.

Заменику команданта Гарде ВС пуковнику Миломиру Тодоровићу, у име Асоцијације страних војних изасланика у Београду, уручен је поклон захвалности.

 

Email