Вести
08.12.2011

Сарадња с Немачком у дресури паса


Делегација немачке војске посетила је данас у Нишу Чету за обуку водича паса, узгој и дресуру паса Центра за обуку логистике и упознала се са капацитетима, могућностима и начинима рада у том саставу.

Командант Центра за обуку логистике пуковник Милорад Димитријевић, начелник ветеринарског одељења у Управи за војно здравство Министарства одбране потпуковник др Радивоје Анђелковић и представник Команде за обуку мајор Дарко Дрча дочекали су команданта Школе за обуку паса Санитетске команде Бундесвера потпуковника Урлиха Дреслера и наставника у Школи Кристофа Гаргена и представили им организацију Центра и Чете за обуку водича паса, узгој и дресуру паса и њихове основне задатке.

Пуковник Димитријевић истакао је том приликом да је у овој години оспособљено 212 водича паса, док су у јединице Војске Србије упућена 54 пса за различите намене.

Гости су потом обишли музејску поставку, објекте за смештај и ветеринарско збрињавање паса, а припадници Чете, на челу с командиром капетаном Зденком Цвјетићем, извели су пред гостима показну вежбу на тему „Приказ обучености водича паса и паса“.

Email