Вести
17.10.2011

Међународни курс „LOGFAS“ у Крушевцу


Mеђународни курс по програму „LOGFAS“, који организује Министарство одбране Краљевине Данске, почео је данас у Центру за обуку логистике у Крушевцу. На двонедељном курсу, који похађају полазници из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Украјине и Србије, наставу држе инструктори школе NATO Communications and Information System из Латине у Италији.

У току курса цивилна и војна лица упознаће се са могућностима модула софтверског пакета ADAMS/LOGFAS за организацију превожења и транспорта у здруженим, оперативним и националним командама и начином подршке снагама у мултинационалним операцијама.

По речима главног менаџера курса пуковника Курта Рефсгарда из ОС Краљевине Данске курс представља добру полазну основу за унапређење знања по питањима софтвера у области логистике.

До сада су у региону Балкана изведена четири слична курса, док је у Данској одржан један курс за припаднике оружаних снага земаља чланица Партнерства за мир.

Пуковник Рефсгард изузетно је задовољан условима за рад у Центру за обуку логистике и пријемом у Републици Србији.

Почетак курса означио је и почетак употребе информатичког кабинета Центра за обуку логистике, који је опремљен донацијом МО Краљевине Данске. Кабинет има вишеструку намену и може се користити за обуку логистичких служби и за оспособљавање у области информатике.

Email