Вести
16.04.2009

ТАКТИЧКА ВЕЖБА „БОРОВАЦ 2009“


Данас је, у околини Бујановца, одржана тактичка вежба „Боровац 2009“. Вежбу су извели припадници Четврте бригаде Копнене војске, дела Специјалне бригаде и Трећег батаљона војне полиције, уз садејство тима Жандармерије и састава Полицијске управе Врање.

Тема тактичке вежбе „Боровац 2009“ било је ангажовање снага бригаде Копнене војске и специјалних снага у подршци снага на обезбеђивању административне  линије према Косову и Метохији и контроли Копнене зоне безбедности.

Вежби су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Младен Ћирковић и командант Копнене војске генерал-мајор Љубиша Диковић са сарадницима, представници локалне самоуправе, МУП и други.

- Учесници вежбе су данас показали професионалан однос према задацима и испољили ефикасност у супротстављању угрожавању безбедности грађана. Вредност ове вежбе је у томе што она представља допринос у увежбавању снага за одговор на безбедносне претње на административној линији према Косову и Метохији и у Копненој зони безбедности. Видели смо на делу усаглашено заједничко деловање различитих безбедносних структура. – изјавио је генерал Ћирковић после завршене вежбе.

Командант Четврте бригаде КоВ, бригадни генерал Милосав Симовић, истакао је да је јединица којом командује на вежби „Боровац 2009“ демонстрирала одличну сарадњу са полицијом и жандармеријом у кризним ситуацијама.  
 

Email