Вести
20.02.2009

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЛУЖБЕ ИНФОРМАТИКЕ


У Дому гарде на Топчидеру свечано је обележен 21. фебруар, Дан Службе информатике Војске Србије, установљен у сећање на време када је, пре 36 година, формирана прва војна организацијска целина у чијој надлежности је била обрада података. Пригодној свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, представници предузећа, компанија и фирми у области телекомуникација и информатике, као и многобројни пријатељи војних информатичара.

Обраћајући се гостима, начелник Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба ВС генерал-мајор Радивој Вукобрадовић је нагласио да о значају информатике најбоље сведочи карактер времена у коме живимо:

- Ово је информатичко доба, време интернета, аутоматизације свих процеса, кодификације готово свих збивања око нас. Значај и искуства информатике у систему одбране посебно се огледа у захтевима које добијамо од руковођења и командовања за изналажење нових, квалитетнијих решења и потпунију информатичку подршку свих процеса у систему одбране. Ти захтеви су истовремено и најбољи показатељ поверења које систем одбране има у Службу информатике. То нам, наравно импонује, осећамо изузетну дозу одговорности и обавезе да свим задацима одговоримо на најбољи начин. Поред захтева које нам испоставља, руковођење и командовање показује и изузетно разумевање за темпо реализације наших задатака. То се најбоље види кроз одређивање реалних рокова за извршавање задатака, али и кроз избор приоритета у Војсци, међу којима су, у самом врху и оправдани захтеви припадника Службе информатике за набавку савремене рачунарске опреме и технологије – истакао је генерал Вукобрадовић.

Email