Вести
12.05.2011

Тренинг инспектора у Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу


У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу, од 8. до 28. маја, одржавају се тренинзи са високо токсичним материјама. На тренинзима, који се реализују у сарадњи са Организацијом за забрану хемијског оружја (Оrganisation for the Prohibition of Chemical Weapons-OPCW), учествује 42 инспектора те организације.

Захваљујући дугогодишњој успешној сарадњи и значајној подршци коју Република Србија и Министарство одбране даје активностима Организацијe за забрану хемијског оружја, потписан је Дугорочни споразум o курсевима за обуку особља у Центру за усавршавање кадрова АБХО, између Министарства одбране и Техничког секретаријата OPCW. Споразум су потписали војни представник у Сталном представништву Републике Србије при OPCW у Хагу, пуковник проф. др Зоран Шегрт и директор Инспектората OPCW, Џулијан Тангере.

Тренинг инспектора показује континуитет успешне сарадње Републике Србије са OPCW у области имплементације Конвенције о забрани развоја, производње, складиштења и употребе хемијског оружја и о његовом уништавању.

Ове активности доприносе и промоцији Министарства одбране и Војске Србије на међународном плану, пре свега капацитета и активности ЦУК АБХО као Регионалног центра за обуку кадрова из области заштите од оружја за масовно уништавање, Војномедицинске академије, Војнотехничког института и других капацитета којима у овој области располаже Република Србија.

 

 

Email