Вести | Цивилно-војна сарадња
27.11.2012

Мешовита артиљеријска бригада помаже цивилном становништву


Мешовита артиљеријска бригада помаже цивилном становништвуДанас су командант Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Звонко Стојковић и председник нишке градске општине Црвени крст Дарко Булатовић обишли радове уређења Хумског потока које заједнички изводе припадници артиљеријске бригаде, примаоци социјалне помоћи у општини Црвени крст и волонтери.

-Циљ ове заједничке акције са општином Црвени крст је да се на неколико локација уреди животна средина и обезбеде бољи услови за живот. Тренутно уређујемо део потока поред основне школе, где нам је циљ да деци омогућимо боље животне услове и да им покажемо како треба да се односе према животној средини, рекао је пуковник Стојковић.

С друге стране, председник општине Дарко Булатовић је истакао успешну сарадњу са Војском Србије нагласивши да „Војска показује, по ко зна који пут, да је народна и да ради у интересу народа. Очекујемо да ће се сарадња између општине Црвени крст и Мешовите артиљеријске бригаде развијати на обострано задовољство“.

Мешовита артиљеријска бригада помаже цивилном становништвуЗаједничка акција Мешовите артиљеријске бригаде и градске општине Црвени крст реализује се у периоду од 26-30.октобра. Уређење Хумског потока има велики значај, јер нерегулисани и набујали Хумски поток, сваке јесени и зиме, доноси житељима овог нишког насеља велике проблеме услед изливања.

Овог пута су градска општина Црвени крст и Мешовита артиљеријска бригада организовали и реализовали акцију којом ће предупредити невоље и поплаве, а после уређења Хумског потока, радиће се на уређењу простора око музеја „12.фебруар“ и Винаверове улице у близини аутобуске станице Ниш.

Недавно су нишки артиљерци дали свој допринос у чишћењу простора око Чамурлијске чесме, која становништву представља важан секундарни извор снабдевања водом.
Email