Вести
09.11.2011

Обележен Дан финансијске службе


Дан финансијске службе, 8. новембар, обележен је јуче прославом и радним састанком у Дому Гарде у Топчидеру. Скупу су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Мишчевић, помоћник министра за буџет и финансије Србислав Цвејић, представници Министарства одбране и Војске Србије и бројни гости.

„Ове године празник обележавамо јавно, анализом финансијског пословања организационих делова Министарства одбране и Војске Србије, после чега ћемо сумирати резултате рада финансијске службе у овој години“, рекао је помоћник министра за буџет и финансије Србислав Цвејић, подсетивши да се 8. новембар, као Дан Финансијске службе, обележава од 2008. године.

„ Новом организацијом и систематизацијом рада у Министарству одбране реформисана је и финансијска служба што нам је омогућило да дамо значајан допринос реформи система одбране. Пошто је уграђен у све организационе делове Министарства и Војске, наш ресор омогућава да сви у систему одбране ефикасније извршавају своје задатке и постижу боље резултате. Контролном функцијом у примени прописа и процедура смањене су камате и износи штета чиме је омогућено да знатна финансијска средства остану у Министарству и искористе се за побољшање стандарда професионалних припадника Војске Србије, професионализацију, стварање бољих услова рада, школовање, међународну сарадњу и побољшање имиџа Војске“, рекао је Цвејић.

Он је нагласио да ће финансијска служба у наредном периоду имати значајну улогу у стварању услова за стабилно финансирање професионалне војске у извршавању свих мисија у земљи и иностранству. Такође, допринеће и школовању младог и квалитетног кадра који ће се школовати на Војној академији, у шта ће бити укључено и постдипломско школовање другог и трећег степена.

У наставку свечаности представници Генералштаба, Команде КоВ-а и Команде Ваздухопловства и ПВО, изложили су резултате свог рада, после чега је државни секретар Александар Мишчевић дао резиме свих резултата финансијске службе.

Поводом Дана финансијске службе приређен је пријем коме су присуствовали министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић и представници Министарства одбране и Војске Србије.

 

Email