Вести
11.05.2012

Генерал Бјелица обишао јединице у Батајници


Генерал Бјелица обишао јединице у БатајнициЗаменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас јединице Војске Србије које се налазе на аеродрому Батајница.

Генерала Бјелицу на батајничком аеродрому дочекали су заменик команданта Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал др Миодраг Гордић, командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић и командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић.

Том приликом, заменик начелника Генералштаба рекао је да је Ваздухопловство и ПВО вид војске који, због технике с којом располаже, много зависи од модернизације. Генерал Бјелица нагласио је да је решавање проблема Ваздухопловству и ПВО приоритет.

Генерал Бјелица обишао јединице у Батајници-Имамо одличан кадар и постижемо добре резултате, изјавио је генерал Бјелица оцењујући тренутно стање у овом виду Војске Србије. Он је подсетио да је Војска Србије направила крупне искораке у реформама, посебно када је реч о организацији и доктринарном оквиру, као и да је, поред стручности и обучености, однос према послу основни критеријум за рад у професионализованој Војсци.

У свом реферисању, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић нагласио је да је троструко повећан налет ловачке авијације, унапређена је организација рада и логистичка подршка и да је повећана ефикасност у одржавању ваздухоплова. Међу најзначајнијим задацима ове јединице су летачка обука кадета Војне академије и борбена обука младих пилота.

Генерал Бјелица обишао јединице у БатајнициО стању у својим јединицама реферисали су и директор Техничког опитног центра пуковник проф. др Слободан Илић, директор Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ пуковник мр Деспот Јанковић, командант Центра за обуку Ваздухопловства и ПВО потпуковник Дарко Секулић и заменик команданта 20. батаљона ВОЈИН мајор Момчило Младеновић.

Генерал Бјелица је у току обиласка стекао непосредан увид у систем командовања у овим јединицама и уверио се у то како функционише организација живота и рада на аеродрому Батајница. Била је то и одлична прилика да заменик начелника Генералштаба разговара са старешинама, кадетима Војне академије, професионалним војницима и војницима на добровољном служењу војног рока који раде или се обучавају на том војном аеродрому.

Email