Вести
29.10.2012

Пријем код генерала Бјелице поводом војних празника


Поводом предстојећих војних празника, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица примио је данас делегације оклопних јединица, метеоролошке и навигацијске службе и ветеринарске службе.

Делегацију оклопних јединица предводио је бригадни генерал Желимир Глишовић, командант 3. бригаде Копнене војске и председник Савета рода оклопних јединица.

Делегацију метеоролошке и навигацијске службе предводио је потпуковник Јован Милош, начелник Одсека метеоролошке службе Команде Ваздухопловства и ПВО,  док је на челу делегације ветеринарске службе био мајор Дејан Вукић из Управе за логистику Генералштаба.

Дан оклопних јединица обележава се у знак сећања на 31. октобар 1941. године када је устанички вод од два тенка први пут дејствовао у току борбе за ослобођење Краљева.

Дан ветеринарске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на исти датум 1851. године када је Указом кнеза Александра постављен први начелник ветеринарске службе.

Дан метеоролошке и навигацијске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на дан када је 1923. године основана метеоролошка секција Прве ваздухопловне команде.

Email