Вести | Спорт у Војсци
13.04.2016

Спортски сусрет српске и мађарске војске


У сусрет Дану Војске Србије данас је одиграна пријатељска утакмица у малом фудбалу између официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске. Меч у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови организовале су Управа за оперативне послове и Управа за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.Екипа Војске Србије учествовала је у децембру 2015. године на фудбалском турниру у престоници Мађарске, те је данашњи сусрет представљао реванш утакмицу.

Спортско надметање две екипе, завршено у корист екипе Војске Србије резултатом 4:3, посматрали су и представници Фудбалског клуба Црвена Звезда – Владица Поповић, Јован Куле Аћимовић и Владимир Петровић Пижон.

Селектор екипе Војске Србије, начелник Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, после одиграног реванша уручио је медаљоне Војске Србије тројици судија и припаднику екипе мађарске војске који је постигао први погодак. Такође, генерал Јондић је уручио и захвалницу директору Спортског центра Фудбалског савеза Србије Саши Марковићу.Медаље пораженој екипи уручио је Јован Аћимовић, победничкој Владица Поповић.

Пехаре капитенима обе екипе предао је Владимир Петровић који је потом уручио и пехар најбољем играчу утакмице потпуковнику Габору Ханђи из екипе ОС Мађарске.

Email