Вести
09.03.2012

Примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде


Примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне командеУ присуству заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Милана Бјелице данас је у Генералштабу обављена примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде (ЗОК). Указом председника Републике Србије, за заменика команданта ЗОК постављен је генерал-мајор мр Горан Радовановић који је ту дужност примио од досадашњег заступника заменика команданта ЗОК пуковника Жељка Петровића.

Генерал Бјелица истакао је да генерал Радовановић долази са дужности заменика команданта Команде за обуку и да је он официр са богатом војничком каријером који је увек показивао добре резултате у свом раду.

- Не сумњам да ће генерал Радовановић наставити да заједно са својим сарадницима развија функцију Здружене оперативне команде. За ову ораганизациону целину Генералштаба посебно су значајне сфера командовања и међународна војна сарадња која, пре свега, подразумева учешће у мултинационалним операцијама. Најважније је да функционишете као тим и да заједно са генералом Радовановићем, као вођом тима, извршавате задатке на најбољи могући начин, рекао је генерал Бјелица обраћајући се припадницима ЗОК.

Присутнима су се обратили и генерал-мајор Горан Радовановић и пуковник Жељко Петровић.
Email