Вести | Спорт у Војсци
20.12.2011

Састанак Делегације Србије при CISM


На Војној академији у Београду данас је одржан годишњи састанак Делегације Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM)коме су присуствовали шеф Делегације државни секретар МО др Зоран Јефтић, његов заменик пуковник мр Бранко Бошковић, пуковник Драган Ђини из Војне академије и потпуковник Драган Тодоров, референт за међународни спорт у Одсеку за војни спорт.

На састанку су представљени резултати рада у овој години, као и план активности за 2012. Разговарало се и о формирању тима који ће радити на реализацији припрема и такмичења у организацији CISM.

- CISM је организација у којој је учлањено нешто више од 130 земаља и која организује олимпијска, светска, европска и регионална надметања. Ми смо њени чланови од 2003.године и за то време освојили смо 51 медаљу. То је велики успех због чињенице да Србија на такмичења одлази искључиво са професионалним војницима који обављају и своје редовне дужности, што није случај са осталим земљама које представљају професионални спортисти – истакао је др Зоран Јефтић. Он је додао да је српска делегација једна од активнијих чланица CISM и да је њихов основни циљ физичка обука и припрема професионалних војника.

- Тежишна активност у овој години је било учешће на 5. светским војним играма у Рио де Женеиру. Организовали смо и планинско трчање у Димитровграду и полумаратон у Апатину. У следећој години планирамо да учествујемо у на 2. светским кадетским играма које ће се одржати у Русији, као и на неколико такмичења у војном пентатлону, једрењу, мачевању, падобранству, џудоу – рекао је потпуковник Тодоров.

Након радног дела, Делегација је организовала и свечаност на којој су додељене дипломе институцијама и појединцима са којима је та организација успешно сарађивала током ове године.

Email