Вести
15.06.2012

Нове ротације српских мировњака у Либану и Либерији


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица примио је данас официре Војске Србије који наредних дана путују у мисије Уједињених нација у Либану и Либерији.

Нове ротације српских мировњака у Либану и ЛиберијиПријему у Генералштабу присуствовали су и помоћник за операције Здружене оперативне команде пуковник Жељко Петровић и заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић.

Мајори Горан Топаловић, Ненад Ристић, Милан Шиљић и Владимир Стојановић и капетан Живко Димић сутра путују у Либан где ће, у мисији Уједињених нација UNIFIL, следећих шест месеци бити на дужностима штабних официра.

Мајори Лазар Васић и Саша Шево и капетани Дејан Михајловић и Вјекослав Нијемчевић у понедељак одлазе у мисију Уједињених нација UNMIL, где ће наредних годину дана бити војни посматрачи.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије отпочели су учешће у мисији UNIFIL у Либану 20. децембра 2010. године, у оквиру шпанског контингента.

Војска Србије учествује у мисији UNMIL у Либерији од 10. децембра 2003. године, када су два војна посматрача упућена у мисију. Број ангажованих убрзо је повећан на три, а потом и на шест војних посматрача. Када je 2009. почелo смањење броја ангажованих припадника УН у Либерији, број војних посматрача из Србије смањен је на четири.

Email