Вести
21.10.2011

Студенти журналистике посетили Речну флотилу


У оквиру факултетских вежби на терену, педесетак студената четврте године Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду са својим професором др Владимиром Баровићем посетило је данас Речну флотилу у новосадској касарни „Александар Берић“.

Током боравка у Речној флотили будући медијски посленици упознали су се са могућим реаговањем ове јединице Војске Србије приликом пружања помоћи цивилном становништву у кризним ситуацијама, са тежиштем на поплавама као најчешћем облику кризних ситуација на том подручју.

О ресурсима којима Речна флотила располаже за пружање помоћи цивилним структурама код поплава и њеним могућностима за реаговање на води и са воде, студентима је говорио капетан Драган Спасојевић. Након тога, студенти су разгледали пловна средства и објекте ове јединице и упознали се са њиховим тактичко-техничким карактеристикама, као и средства којима располаже Ронилачка јединица Речне флотиле.

Професор др Владимир Баровић је, захваљујући се припадницима Речне флотиле, истакао изузетну дугогодишњу сарадњу са Војском Србије и већ традиционалну са „Панонским морнарима“.

Email