Вести
13.09.2010

ЗАТВОРЕН ВИШЕБОЈ СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА


На војном делу нишког аеродрома данас је, уручењем награда најбољим учесницима, завршен 13. вишебој јединица специјалне намене. Тријумфовала је прва екипа 63. падобранског батаљона, коју су чинили капетан Милован Милић, старији водници Славиша Алексић и Иван Митић и десетари Милан Нешић и Ненад Вељковић. Друго место су освојили припадници 72. извиђачко-диверзантског батаљона из Београда, а треће такмичари из батаљона за противтерористичка дејства, такође из Београда.

Затварању вишебоја присуствовали су представници ВС, МУП-а, Града Ниша, нишких градскихопштина, Српске православне цркве, Организације резерних војних старешина, као и конзул Републике Грчке у Нишу Георгиос Пиахас.

-Током протекла два дана, такмичари из осам екипа су бранили боје елитних јединица. Задаци дуж 40 километара дуге стазе су били веома захтевни. Њихово савладавање су омогућили лична физичка и психичка спремност и знање сваког такмичара појединачно, али и колективни дух читавог тима-рекао је затварајући вишебој командант Специјалне бригаде КоВ, бригадни генерал Илија Тодоров. 

У 14 различитих дисциплина такмичиле су се три екипе 63. падобранског батаљона и по један тим 72. извиђачко-диверзантског батаљона, батаљона за противтерористичка дејства и командног батаљона Специјалне бригаде Војске Србије, Жандармерије МУП-а Србије и специјалци оружаних снага Грчке.

Програм такмичења је почео хеликоптерским десантом, а садржао је и оријентационо кретање, извлачење рањеника, савлађивање различитих препрека, рачунајући и водене, гађање бомбом, пиштољем, ножем и аутоматском пушком и још неколико дисциплина.

Email