Вести
07.06.2011

Министар Шутановац примио поручника Александра Дишовића и ученика Петра Репића


Министар одбране Драган Шутановац примио је данас поручника Александра Дишовића, припадника Специјалне бригаде, и Петра Репића, ученика 35. класе Војне гимназије.

Гимназијалца Петра Репића од јесени очекује школовање на америчкој Војној академији Вест Поинт, док је поручник Дишовић, током прошле године, боравио на Вест Поинту похађајући курс за специјалне снаге САД.

Током десетомесечног квалификационог курса за припаднике специјалних снага САД на Вест Поинту, поручник Александар Дишовић проглашен је за најбољег страног полазника курса и одликован медаљом за заслуге коју му је доделио командант Школе за специјално ратовање.

- Боравак на тој академији био је велико животно искуство, јер је реч о најпрестижнијој Војној академији у Америци на којој се школују и размењују искуства кадети из целог света – нагласио је Александар додајући да има великих сличности између школовања на тој и нашој Војној академији, али да је свака тешка на свој начин.

Министар  Шутановац подсетио је да је Војска Србије, у складу са старом српском традицијом, и ове године добила могућност да своје официре, војнике и кадете школује ван граница наше земље. Он је додао да се више десетина младих кадета тренутно школује ван граница Србије и изразио очекивање да ће њихово искуство бити квалитет више када се врате у земљу.


Email