Вести
28.11.2012

Отворен реновирани спортски комплекс „Шивара“ у Нишу


Отворен реновирани спортски комплекс „Шивара“ у НишуДанас су командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић и директор Дирекције за изградњу града Бранислав Јовановић отворили реновирани спортски комплекс „Шивара“.

Командант Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Желимир Глишовић је у свом говору подвукао да је од самог почетка рестаурације овог објекта визија била да се он претвори у врхунски спортски објекат, који неће заостајати за водећим спортским центрима града Ниша и који ће обезбедити спортске потребе за рекреацијом, припремама за такмичења и такмичењима јединица војске у гарнизону Ниш, спортских друштава и организација, као и грађана Ниша. Отворен реновирани спортски комплекс „Шивара“ у Нишу- Радови на адаптацији отпочели су 10.септембра ове године, формиране су екипе састављене од врхунских мајстора, зидара, молера, бравара, лимара, електроинсталера, под руководством стручних лица команде бригаде и 39.логистичког батаљона Треће бригаде Копнене војске. Марљивим и одговорним радом ових екипа, данас је спортски центар „Шивара“ прави репрезентативни спортски објекат. Укупни трошкови радова износили су 950 хиљада динара, а највећи део овог износа обезбеђен је од прихода остварених на војно-пливачком базену Врежина - рекао је генерал Глишовић.

Спортски центар „Шивара“ састоји се од Велике сале (1800 метара квадратних), намењене за колективне спортове попут фудбала, кошарке, рукомета и одбојке, и Мале сале (336 метара квадратних) која је опремљена за вежбање спортске гимнастике. Гимнастички клуб „Ниш“, првак Србије у гимнастици, већ користи малу салу за припреме.

Отворен реновирани спортски комплекс „Шивара“ у НишуСпортски центар има и реновиране свлачионице, нове туш кабине и други инвентар. Реконструисан је и топловодни систем, чиме су обезбеђени максимални микроклиматски услови коришћења центра.

Поред припадника војске, за садашњи изглед спортског центра заслужни су и градоначелник Ниша Зоран Перишић, директор Дирекције за изградњу града Бранислав Јовановић, директор спортског центра „Чаир“ Драган Перић, чијим је напорима обезбеђен паркет из хале Чаир и 600 столица за трибине.

Поменути подаци говоре да спортски комплекс „Шивара“ данас репрезентативно изгледа управо захваљујући вредним људима из Војске Србије и града Ниша, а сви присутни на отварању су изразили уверење да ће се успешна сарадња војске и града Ниша наставити и на другим пољима.  

Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ

Email