Вести | Цивилно-војна сарадња
29.10.2014

Лекари Прве бригаде у селима Бачке и Срема


У дводневној акцији „Војни лекар на селу“ санитетски тимови Прве бригаде боравили су у бачком насељу Средњи Салаш и сремском селу Витојевци.Потпоручник Срђан Петковић, лекар, и медицински техничари разводници Наташа Гашић и Петар Ињац из Одељења за здравствену заштиту 17. механизованог батаљона из Бачке Тополе, у насељу Средњи Салаш на северу Бачке са тек стотинак мештана и шездесетак домаћинстава, дочекани су с радошћу. Извршили су основни лекарски преглед тридесетак мештана уз давање потребних савета и неопходне терапије.

– Ово је предиван гест војске и свака част и војсци и ономе ко је покренуо ову акцију. Било би лепо када би нам војни лекари чешће долазили – каже задовољно мештанка Ела Парак.

Санитетски тим 15. тенковског батаљона из Сремске Митровице – поручник Стеван Чичић, лекар, и медицински техничари десетари Мирослава Марицки Ивић и Милинко Вујић, у сремском месту румске општине Витојевци, са око седам стотина мештана, извршио је преглед њих седамдесетак.

Током акције санитетских тимова, која се спроводи уочи 9. новембра – Дана Прве бригаде, представници Црвеног крста и Центра за социјални рад Општине Рума најугроженијим мештанима поделили су пакете с хуманитарном помоћи.

Email