Вести
13.07.2011

Солидарна помоћ Краљевчанки Ирени Пауновић


Представници Друге бригаде уручили су данас први део прикупљене новчане помоћи тешко оболелoj Ирени Пауновић из Краљева, којој је неопходно 120.000 евра за лечење и операцију у Аустрији. Акцију настављају и ускоро ће у Дому Војске у Краљеву организовати хуманитарни концерт плесних клубова са кога ће сав приход ићи за Иренино лечење.

Предајући новчану помоћ, начелник штаба Друге бригаде пуковник Слободан Стопа пожелео је Ирени оздрављење и изразио очекивање да ће потребна сума бити прикупљена на време.

Ирена Пауновић је захвалила припадницима Војске на помоћи. „Много ми значи што сте са мном у најтежим тренуцима и надам се да ћемо заједно стићи до мог оздрављења“, рекла је Ирена, којој је још као осмогодишњој девојчици одстрањено лево плућно крило због хроничне опструктивне болести плућа – бронхиектазије. Од тад, већ 35 година, ова храбра Краљевчанка живи само са једним плућним крилом, али је, нажалост, од пре пет година и оно почело да отказује. Ирeна је зато даноноћно прикључена на боцу са кисеоником. Лекарски савети говоре да је једини спас трансплантација и то у што скоријем року.

Током недавне посете гарнизону Краљево, министар одбране Драган Шутановац посетио је Ирену Пауновић и обећао да ће припадници Војске Србије у Краљеву покренути хуманитарну акцију за прикупљање средстава за њено лечење и да ће све учинити да се хуманитарна акција прошири.

Они који се одлуче да помогну Ирени Пауновић, новчане прилоге могу да уплате на динарски рачун банке „Интеза“ 908-16001-87 с позивом на број 53-102-0005612/1.

Email