Вести
16.07.2012

Обука извиђача Треће бригаде на Облачинском језеру


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Обука извиђача Треће бригаде на Облачинском језеруПрипадници извиђачке чете Командног батаљона Треће бригаде завршили су петодневну обуку у савлађивању водених препрека на Облачинском језеру, која је саставни део комплексне обуке у посебним условима лети.

Извиђаче су на обуци обишли командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић и представник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба пуковник Борисав Миладиновић.

Током петодневне обуке, извиђачи Треће бригаде извели су вежбу на тему „Извиђачка патрола у извиђању водених препрека и објеката на њима“. Вежбу су пратили командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић и његови најближи сарадници.

- Веома сам задовољан реализацијом вежбе и целокупном обуком која је организована и изведена на Облачинском језеру. Рад извиђачке чете био је одличан, што и не чуди, јер Обука извиђача Треће бригаде на Облачинском језеруова чета мора да буде елитна јединица Бригаде, изјавио је генерал Глишовић.

Он је за изузетно залагање на обуци наградио капетана Лазара Калата, старијег водника Славенка Досковића, десетаре Горана Вукадиновића, Светлану Цветковић и Дарка Ранчића и разводника Марију Стевановић.

Пре обуке у савлађивању водених препрека, нишки извиђачи успешно су савладали обуку у исхрани у природи, пливању, борењу и бацању ножа, док ће обуку у верању извести у септембру на Сувој планини код Ниша.

По речима начелника Групе за извиђање мајора Ивана Симоновића, планира се да се у овај тип обуке укључе и беспилотне летелице.

Email