Вести
31.01.2011

Обележен Дан 4. бригаде Копнене војске


Данас је у врањској касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ одржана свечаност поводом Дана 4. бригаде Копнене војске и Дана града Врања. Ти празници се, иначе, обележавају 31. јануара јер је на тај дан 1878. године српска војска ослободила Врање од Турака.

Свечаности су присуствовали представници Команде Копнене војске пуковник Сава Станковић, команданти бригада Копнене војске, начелници Пчињског и Јабланичког управног округа Будимир Михајловић и Владан Маринковић, градоначелник Врања Мирољуб Стојичић, представници министарства унутрашњих послова и бројних организација и предузећа са којима 4. бригада активно сарађује.

У свом обраћању, командант 4. бригаде Копнене војске, бригадни генерал Милосав Симовић, истакао је да је састав којим командује током протеклих годину дана извршавао сложене задатке попут обезбеђења 115 километара административне линије према Косову и Метохији и 575 квадратних километара површине у Копненој зони безбедности. Припадници бригаде извели су 1282 бојна гађања и више од 120 вежби, реконструисали 48 километара путева и дали свој допринос санирању последица од поплава у околини Врања и у Трговишту.

На крају свечаности ешалони припадника 4. бригаде Копнене војске извели су свечани дефиле, док су гости били у прилици да обиђу приказ наоружања и опреме и спомен-собу те јединице.

 

Email