Државно партнерство са Охајом
03.03.2010

Састанак генерал-потпуковника Милетића са адмиралом Маленом


Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милоје Милетић састао се у Пентагону са начелником Здруженог Генералштаба Оружаних снага САД, адмиралом Мајклом Маленом и шефом Бироа националне гарде САД, генералом Крегом Мекинлијем.

У разговору са адмиралом Маленом, генерал Милетић је указао на позитивне ефекте посете Националној гарди Охаја и трилатералних разговора који су вођени у Охају са командантом Националне гарде Охаја, генерал-мајором Грегори Вејтом и начелником Генералштаба ОС Мађарске, генералом Ласлом Томболом.

Генерал Милетић упознао је саговорнике са током реформе наших оружаних снага. Разговарало се и о актуелној безбедносној ситуацији у региону, посебно на Косову и Метохији и Копненој зони безбедности.

Начелник Здруженог генералаштаба ОС САД, адмирал Мален истакао је да је упознат са реформом наше војске и да даје пуну подршку том процесу. Он је нагласио да Србију види као водећу земљу у региону и као незаобилазног фактора безбедности. Оружане снаге САД ће и у наредном периоду наставити да пружају подршку Војсци Србије у процесу сарадње у оквиру програма Парнерство за мир.

 

Email