Честиткa поводом Дана Војске Србије

Понедељак, 22.4.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић упутио је честитку поводом Дана Војске Србије.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ 23. АПРИЛА – ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

У знак сећања на 23. април 1815. године и Таковски устанак који представља увод у коначно ослобођење и признавање модерне српске државе, у коме је војскa имала незаменљиву и одлучујућу улогу, прослављамо овај дан.

У протеклом периоду реализовали сте бројне задатке, постигли завидне резултате у обуци и оспособљавању и одржали захтевани ниво оперативних способности.

Запаженим учешћем у мултинационалним мировним операцијама и пружањем помоћи становништву у ванредним приликама, потврдили сте спремност Војске Србије за извршавање свих задатака у мисијама које су јој додељене.

Учешћем у активностима на домаћем и међународном плану и унапређењем сарадње и партнерства са оружаним снагама бројних земаља света, показали сте висок степен професионализма и оспособљености, достојно репрезентовали нашу војску и задржали њен углед и поверење код грађана Србије.

Сигуран сам да ћете и убудуће реализовати све додељене задатке, пружајући пун допринос изградњи јаке и модерне Војске, у складу са највишим светским стандардима.

У уверењу да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и јачати морал својих припадника, честитам вам Дан Војске Србије.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић

Повезане вести