Специјалистичка обука војника у Центру за обуку копнене војске

Уторак, 4.2.2020 | Обука
Индивидуална специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2019“ распоређених у Центар за обуку копнене војске интензивно се реализује у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу и на војном комплексу „Пескови“.

Војници специјалности пешадије реализовали су гађања из полуаутоматског пиштоља, а упоредо са гађањем пролазе теме из тактичке обуке.

Војни полицајци се обучавају за примену овлашћења војне полиције приликом заустављања и прегледа лица. Циљ је да се по завршетку обуке оспособе за коришћење наоружања и опреме којима су опремљене јединице војне полиције и да своја знања и вештине примене за извршавање војнополицијских задатака.

У Чети за обуку специјалности ижињерије у току је обука за возаче-послужиоце копача и утоваривача. Са војницима се изводе теме из правила и безбедности саобраћаја и конструкције инжињеријских машина и обука у вожњи и руковању инжињеријском машином.

Програмом обуке војника свих специјалности предвиђено је да се најсложеније и најзахтевније теме изведу на седмодневном логоровању, које војнике  очекује по завршетку индивидуалне специјалистичке обуке.

Повезане вести