Честитка председника Републике Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије

Уторак, 23.4.2019 | Култура и традиција

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку поводом 23. априла – Дана Војске Србије.


Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

Прослављајући Дан Војске Србије сећамо се дана када је подигнут Други српски устанак. Био је то један од најважнијих догађаја на путу до коначног ослобођења и стицања независности савремене српске државе.

У изградњи модерне српске државе наша Војска је имала одлучујућу улогу. Важност и значај те улоге Војска је небројено пута потврдила у потоњим вековима, и тиме трајно стекла епитет једне од најугледнијих институција српске државе.

Војска Србије је у протеклој години пружила пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилности у региону. Предуслов за добру оперативну и функционалну способност сваке војске јесте модернизација и осавремењивање јединица. У претходном периоду успели смо заједничким напорима да остваримо значајне резултате у модернизацији наоружања и војне опреме и унапређењу рада команди, јединица и установа Војске Србије. Посебно истичем унапређење војне индустрије и сарадњу са армијама других држава.

Уверен да ћете и у будућности професионално и одговорно извршавати постављене задатке, честитам вам празник, уз жељу да Војска Србије настави пут започетих реформи и осавремењивања војне организације. Пред вама је још много задатака које ћете успешно реализовати, како би Војска Србије наставила да буде активан чинилац нових безбедносних токова у земљи и региону, а Република Србија безбедна, стабилна и просперитетна земља.

Повезане вести