Нови командант заједничких снага војске и полиције

Понедељак, 19.12.2016 | Актуелности

Нови командант Заједничких снага војске и полиције ће, на основу овлашћења председника Републике, од данас бити бригадни генерал Миле Јелић, командант Треће бригаде копнене војске.

Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а ангажоване су на обезбеђењу државне границе од 22. јула 2016. године. Применом различитих метода обезбеђења државне границе, Заједничке снаге су откриле више од 17.500 миграната који су покушали илегално да пређу државну границу, док је у прихватне центре широм Србије смештено 1150 мигранта.

У више координираних акција, заједно са надлежним полицијским управама, Заједничке снаге ухватиле су 112 кријумчара који су покушали путничким аутомобилима, комби возилима и пешке, илегално да превезу више од 1000 миграната на север наше земље.

Подсећамо да је овлашћењем председника Републике на дужност команданта Заједничких снага постављен генерал-мајор Желимир Глишовић, заменик команданта Копнене војске. Генерал Глишовић је руководио радом Команде заједничких снага која у свом саставу има представнике релевантних државних органа и командовао Заједничким снагама војске и полиције у захтевној ситуацији, обезбеђујући 464 километра границе ка Бугарској и Македонији.

Нови командант Заједничких снага војске и полиције ће, на основу овлашћења председника Републике, од данас бити бригадни генерал Миле Јелић, командант Треће бригаде копнене војске. Примопредаја дужности команданта Заједничких снага обављена је данас у Нишу.

Због промене дела миграторних кретања и новог пута илегалног преласка државних граница и кријумчарења људи, Заједничке снаге образовале су нови Сектор „Г“, у чијој надлежности је спречавање илегалних прелазака и кријумчарења људи на делу државне границе према Црној Гори.

Повезане вести