Војска помаже Крушевцу у спровођењу дезинфекције

Петак, 27.3.2020 | Из јединица
Јединице Војске Србије из крушевачког гарнизона пружају помоћ локалној самоуправи у дезинфекцији јавних површина у Крушевцу ради сузбијања и спречавања ширења ковида-19.

Припадници Војске Србије допремају разблажени натријум-хипохлорит до канистера распоређених на више локација у граду. Ово средство је намењено за дезинфекцију површина на отвореном простору, ходника и улаза у стамбене зграде, а може се користити и за дезинфекцију руку. Разблажени натријум-хипохлорит је обезбедило Јавно комунално предузеће „Крушевац“ и грађани га за своје потребе могу добити бесплатно.

Снаге Војске Србије су у Крушевцу ангажоване и на обезбеђењу опште болнице, где врше контролу уласка и изласка и заштиту медицинског особља и пацијената.

Осим задатака на сузбијању заразне болести ковид-19 током ванредног стања, Војска Србије пружа помоћ локалном становништву и на друге начине. Већ више од годину дана припадници Војске Србије снабдевају пијаћом водом мештане крушевачких села Велики Шиљеговац, Зебице, Беласице и Велике Крушнице.

Војска Србије је спремна и способна да изврши задатке које добије и пружи адекватну помоћ грађанима, органима локалне самуправе и другим државним институцијама у борби са вирусом корона.
Кључне речи

Повезане вести