Курс за војне посматраче у Центру за мировне операције

Понедељак, 19.9.2016 | Мултинационалне операције

У Центру за мировне операције у Београду данас је почео тронедељни Курс за војне посматраче Уједињених нација.

У Центру за мировне операције у Београду данас је почео тронедељни Курс за војне посматраче Уједињених нација, на којем ће се у складу са процедурама и стандардима УН обучавати 19 официра Војске Србије.

Наставу изводи инструкторски тим Центра, уз ангажовање гостујућих предавача из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, затим стручних лица ван МО и ВС са искуством из обављања виших дужности у мировним операцијама УН и ЕУ и по једног инструктора из Међународног центра Оружаних снага Аустрије, Центра за обуку за операције подршке миру из Сарајева и Центра за мировне операције из Солнока у Мађарској. Подршку Центру у реализацији курса пружају Копнена војска, Ратно ваздухопловство и ПВО и Команда за обуку.

У прве две седмице курса тежиште је на реализацији теоријских садржаја, док ће треће недеље бити реализована практична обука у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције у бази „Југ”.

Реализацијом овог курса, који Центар организује по трећи пут, испуњавају се годишње потребе Министарства одбране и Војске Србије за војним посматрачима у мировним операцијама. 

Курс је отворио начелник Центра за мировне операције пуковник мр Миливоје Пајовић.

Повезане вести