Обилазак припадника 250. ракетне бригаде у новогодишњој ноћи

Уторак, 31.12.2019 | Из јединица
— Војска Србије је снажна, спремна, опремљена и увек у стању да сачува нашу земљу и сачува наш начин живота — поручио је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића и команданта Ратног ваздухопловства  и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића, у гарнизону Панчево, обишао стално задејствоване снаге 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, задужене за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије и са њима провео део новогодишње вечери.

Свим припадницима Војске Србије министар Вулин је пожелео да 2020. година буде година мира и слободе, али и даљег развоја и јачања Војске Србије.

— За Војску Србије не постоји празник, не постоји слободан дан. За Војску Србије не постоји ниједан дан у години у коме није максимално спремна, у коме није у стању да сачува наш суверенитет, наш интегритет и наш начин живота — рекао је министар одбране.

Војска Србије се свакога дана припрема, обучава и свакога дана води рачуна да наше небо не буде угрожено, да наша земља не буде угрожена, истакао је министар Вулин.

— Сви припадници Војске Србије и у ове празничне дане даће све од себе да сви ми остали можемо да одмарамо, да можемо да будемо са својим породицама и да будемо мирни, сигурни и спокојни, јер Војска Србије је ту да нас чува — нагласио је министар Вулин.

Командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства бригадни генерал Тиосав Јанковић, током обиласка, информисао је министра одбране о основним задацима те бригаде и дежурне ракетне батерије у систему ПВО.

— Јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства својим учешћем у контроли и заштити суверенитета ваздушног простора Републике Србије дају допринос безбедности и сигурности нашег неба 365 дана у години. Свакога дана наша техника је исправна, наше борбене послуге оспособљене, а јединице спремне за извршење свог најважнијег и основног задатка у миру - контролу заштите суверенитета ваздушног простора Републике Србије — рекао је генерал Јанковић.

Након обиласка, наставак посете протекао је у разговору и дружењу са припадницима дежурне ракетне батерије.

Повезане вести