Састанак са шефом Војне канцеларије НАТО-а за везу

Петак, 3.7.2020 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас новопостављеног шефа Војне канцеларије НАТО-а за везу у Београду бригадног генерала Томаза Виталеа. 

Током сусрета, који је уприличен ради представљања новог шефа Војне канцеларије, било је речи о досадашњој сарадњи са НАТО-ом и могућностима за њено унапређење, као и о искуствима Војске Србије у сузбијању заразне болести ковид 19. 

Генерал Мојсиловић је истакао да Војска Србије остаје посвећена наставку сарадње са НАТО-ом у областима од обостраног интереса, у оквиру Партнерства за мир и кроз заједничке активности са Кфором. Он је подсетио да се та сарадња тренутно одвија у смањеном обиму због пандемије ковида 19 и изразио очекивање да ће се вратити на пређашњи ниво када епидемиолошка ситуација то дозволи.

Говорећи о сарадњи са међународним снагама на Косову и Метохији, начелник Генералштаба је истакао да је са Кфором успостављена професионална и на узајамном уважавању и поверењу заснована сарадња, која је од кључног значаја за општу стабилност и безбедност у покрајини.  Генерал Мојсиловић је и овога пута нагласио да је Кфор као једина легитимна оружана формација на простору Косова и Метохије дужан да успостави сигурно и безбедно окружење и слободу кретања за све грађане.

Повезане вести