Представљен нови изасланик одбране Уједињеног Краљевства

Среда, 22.8.2018 | Међународна сарадња

У Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије данас је представљен новоименовани изасланик одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Београду пуковник Ник Илић.

Начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Илија Тодоров разговарао је данас, у касарни „Бањица 2“ у Београду, са одлазећим изаслаником одбране Уједињеног Краљевства у нашој земљи пуковником Сајмоном Фицгибоном и његовим наследником на том месту пуковником Ником Илићем.

У разговору са британским официрима генерал Тодоров је оценио да је тренутно стање односа Уједињеног Краљевства и Србије у области одбране најбољи део укупних билатералних односа двеју земаља. Он се посебно захвалио на британској подршци у оквиру Програма ПЕЛТ и донацији по питању опремања Центра за учење енглеског језика у саставу Генералштаба Војске Србије.

Уз жеље за успех у даљој каријери, генерал Тодоров је захвалио пуковнику Фицгибону на сарадњи, а пуковнику Илићу је пожелео добродошлицу у нашу земљу уз наду да ће се, током његовог боравка у Србији, војно-војна сарадња двеју земаља још више унапредити.

Пуковник Илић је данас представљен и у Војнообавештајној агенцији и Управи за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

Повезане вести