Министар одбране и начелник Генералштаба обишли дежурне јединице ловачке авијације и са њима дочекали Нову годину

Уторак, 1.1.2019 | Актуелности

Министар одбране и начелник Генералштаба, у пратњи команданта РВиПВО, обишли су вечерас дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему ПВО на аеродрому „Батајница“ и са њима дочекали Нову годину.

Министар Вулин: Србија је слободна, чувана и заштићена


Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића, обишли су вечерас дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому „Батајница“ и са њима дочекали Нову 2019. годину.

Према речима министра Вулина, и вечерас је наше небо слободно и чувано захваљујући упорности, самопрегору, пожртвовању и професионализму свих припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

- Можемо да кажемо да је наше небо слободно и да је Србија мирна и сигурна. Неке друге земље допуштају да њихово небо чувају друга ваздухопловства, али наше слободно небо чуваће српски авиони и пилоти и српска противваздухопловна одбрана. У име председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и у своје лично име желим да захвалим свим припадницима Војске Србије на огромном самопрегору, труду, ентузијазму и професионализму, на томе што толико воле Војску Србије, своју земљу, и што захваљујући њима и њиховом раду сви ми можемо да се осећамо мирно и сигурно и да знамо да је Србија слободна, чувана и заштићена, поручио је министар Вулин. 

Он је пожелео свим припадницима Војске Србије да 2019. година буде година успеха, даљег напретка, даљег развоја и јачања Војске Србије, али и година мира, стабилности и сигурности.

- Да буде година у којој ће Војска још једном потврдити колико је снажна, напредна, сигурна, али и година у којој ћемо сви заједно учити, радити, развијати се, година у којој ћемо провести више времена с онима које волимо и који воле нас, година у којој ћемо још једном доказати да је бити припадник Војске Србије више од посла и од занимања, да је то мисија и животно опредељење да чувате Србију, земљу коју толико волите. Србија ће бити слободна и 2019. године захваљујући Војсци Србије и њеним припадницима којима желим много среће и здравља, да им се деца рађају и да Србија буде поносна на њих као што је и била, рекао је министар одбране.

Генерал Мојсиловић изразио је велико задовољство што је вечерас у борбеној јединици 204. ваздухопловне бригаде у којој је приказан рад у повишеном степену приправности ловачке паре.

- С обзиром на то да је посебан дан, прелазак календарске 2018. у 2019. годину, искористио бих прилику да свим припадницима Војске Србије пожелим добро здравље, личну и породичну срећу, уз очекивања да Војска Србије у 2019. годину уђе јача, способнија и у готовости и спремности да изврши све оне задатке које пред њом постави и војно и државно руководство, истакао је начелник Генералштаба Војске Србије.

Капетан Небојша Радојковић, пилот у дежурној јединици, нагласио је да та јединица непрекидно ради у систему дежурних снага за заштиту ваздушног простора Србије - 24 сата дневно, седам дана недељно и 365 дана годишње. Он је честитао свим припадницима Војске Србије и грађанима Србије Нову 2019. годину и истакао да ће одлазећу 2018. годину припадници Ратног ваздухопловства памтити по томе што је ваздухопловство опремљено и обновљено и што су у јединице примљени авиони МиГ-29 и школски авион Ласта.

Повезане вести