Увежбавање неутралисања терористичке групе на „Орешцу“

Уторак, 8.11.2016 | Обука

У оквиру вежбе „Словенско братство 2016“, данас су припадници војски Руске Федерације, Белорусије и Србије решавали талачку ситуацију на аутоматизованом тенковском стрелишту „Орешац“.

Снаге које су се јуче искрцале на аеродрому „Ковин“ подељене су у две групе и једна је упућена у то место на ободу Делиблатске пешчаре, ради уништења мање терористичке групе.

Компликована талачка ситуација решава се тако што се, пре дејстава механизованих јединица, „специјалци“ из хеликоптера спуштају низ уже, затим у градском амбијенту неутралишу део терориста и ослобађају таоце.

Тада на сцену ступа механизовани вод састављен од мешовитих посада трију војски, који, упркос дејству терориста из ракетних бацача, уништава групу.

Према сценарију, мањи део терориста успева да се докопа аутомобила и креће у бег, али противтерористичке снаге одговарају блокадом и заседом па коначно ликвидирају терористичку групу.

Након тога, специјални тимови улазе у део где су терористи боравили, обилазе га и уништавају заостала убојна средства и експлозивне направе.

У данашњем увежбавању учествовали су припадници Ваздушно-десантне војске Руске Федерације и Команде за специјалне операције Белорусије, а из Војске Србије – припадници Батаљона за противтерористичка дејства Специјалне бригаде, механизовани вод Прве бригаде копнене војске и хеликоптерске јединице РВ и ПВО са хеликоптерима Ми-17 и „газела“.

И на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ данас је настављено увежбавање јединица, уз проверу способности за извршавање постављених задатака.

Повезане вести