Министар Стефановић посетио Генералштаб Војске Србије

Петак, 30.10.2020 | Актуелности
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је данас Генералштаб Војске Србије. Министра одбране је испред почасног строја Гарде дочекао начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић са члановима Колегијума.
 
У оквиру прве посете министра одбране Генералштабу одржан је састанак током којег је начелник Генералштаба представио организацију и кључне задатке Војске Србије и реферисао о оперативним способностима Војске Србије.
 
— Изузетна ми је част што могу да руководим једним системом какав је Министарство одбране и што могу да дам допринос да Војска Србије буде још опремљенија, у још бољем стању и наравно да оправдам поверење председника Вучића, који је врховни командант наше војске — истакао је министар Стефановић.

Према његовим речима, веома је значајно да у наредном периоду имамо додатно опремање Војске, да уложимо новац и да унапредимо све способности које Војска има, да подигнемо њену борбену готовост, њене мирнодопске способности и да Војска Србије још ефикасније настави да буде гарант безбедности и стабилности нашег региона и сигурности наше земље. Како је навео, била му је част што је на данашњем састанку имао прилику да се упозна са најзначајнијим задацима Војске Србије.

Повезане вести