Провера обучености војника на служењу војног рока

Петак, 28.8.2020 | Обука
У Центру за обуку Војске Србије у Ваљеву реализована је евалуација индивидуалне специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „јун 2020“.

Након шестонедељне индивидуалне обуке, током које су се теоретски и практично оспособљавали за руковање различитим наоружањем, реализовали сва програмска гађања и савладали физичку проверу, војници су спремно дочекали проверу обучености.

На завршном испиту индивидуалне оспособљености војници су решавали задатке из тактичке обуке и кроз практичне радње и поступке приказали стечена знања, способности и вештине на средствима за која су се обучавали. 

Инструкторима обуке који су извршили проверу војници су приказали оспособљеност за извођење тактичких радњи у оквиру групе и тима у нападу и одбрани, за извршавање задатака у саставу извиђачке патроле, као и за руковање пушкомитраљезом, ручним ракетним бацачем, снајперском пушком, полуаутоматским и аутоматским пиштољем. 

Ова генерација војника је на провери показала одличне резултате, а служење војног рока наставиће у јединицама Војске Србије где ће се обучавати за колективне задатке.

Повезане вести