Честитка председника Србије Александра Вучића поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране

Уторак, 24.12.2019 | Култура и традиција

Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.

Пре више од једног века војвода Радомир Путник донео је Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу. У то време Србија је била једна од петнаест земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна међу првих пет земаља у свету која је током опсаде Скадра 1913. године употребила ваздухоплове у борбеним дејствима.

Достојанствено чувајући успомену на ваше претходнике, професионалним извршавањем задатака из дана у дан оправдавате епитет „челичних крила наше армије", који вас краси.

Резултати које постижете, као и активно учешће на међународним војним вежбама константно подижу ниво оперативних и функционалних способности, доприносећи афирмацији вашег вида и јачању угледа Војске Србије у целини.

У периоду за нама држава је уложила и улаже велике напоре, највеће у последње скоро четири деценије, да набавкама авиона, хеликоптера, система противваздухопловне одбране, али и стручном обуком и оспособљавањем припадника вашега вида, као и повећањем личних примања и стамбеним збрињавањем ојача наш РВ и ПВО као храброг чувара нашег неба, увек спремног да брани политику независности и војну неутралност Републике Србије.

Честитам вам празник, сигуран да ћете предстојеће обавезе и планиране задатке који пред припаднике Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране постављају нове и сложене захтеве, захваљујући високом степену професионализма, успети успешно да реализујете.

Повезане вести