Делегација Оружаних снага БиХ посетила јединице у Нишу

Четвртак, 8.9.2016 | Међународна сарадња

Делегација Оружаних снага БиХ, на челу са начелником Заједничког штаба генерал-пуковником Антом Јелечом, данас је боравила у Нишу, где је посетила део јединица Копнене војске и Команде за обуку.

У оквиру посете Републици Србији, делегација Оружаних снага Босне и Херцеговине, на челу са начелником Заједничког штаба генерал-пуковником Антом Јелечом, данас је боравила у Нишу, где је посетила Команду Копнене војске и део јединица Копнене војске и Команде за обуку.

Обиласку су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове бригадни генерал Илија Тодоров, командант Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Миле Јелић и командант Центра за обуку логистике Команде за обуку пуковник Драган Љубић, са сарадницима.

У касарни „Стеван Синђелић“ гостима је приказан део капацитета 39. логистичког батаљона Треће бригаде Копнене војске намењеног за одржавање, након чега је потпуковник Драган Јовановић из Команде Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране са пиротехничарима из овог оперативног састава приказао начин на који се врши претрага терена од неексплодираних убојних средстава.

Током посете касарни „Књаз Михаило”, командант  Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Миле Јелић упознао је госте из Босне и Херцеговине, са задацима које бригада извршава, док су припадници бригаде приказали час физичког вежбања са оружјем.

Делегација Оружаних снага Босне и Херцеговине посетила је и Чету за обуку водича паса, узгој и дресуру паса Центра за обуку логистике, где је командир тима за обуку водича паса капетан Братислав Дубичанин упознао госте са реализацијом обуке у чети и Центру и приказао део обуке са службеним псима на проналажењу мина и неексплодираних убојних средстава.

У наставку посете у Команди Копнене војске, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима, примио је делегацију Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Током сусрета разматрана су питања досадашње сарадње двеју војски са освртом на сарадњу у области деминирања и могућностима унапређења сарадње кроз учешће на мултинационалним вежбама које се изводе у Србији и Босни и Херцеговини. Посебно је било речи о сарадњи Центра за обуку јединица за учешће у мултинационалним операцијама Копнене војске Војске Србије и Центра за борбену обуку Оружаних снага Босне и Херцеговине. Генерали Симовић и Јелеч разговарали су и о тренутној безбедносној ситуацији и мигрантској кризи и учешћу у мултинационалним операцијама. 


Повезане вести