Обука извиђача у летњим условима

Четвртак, 20.8.2020 | Обука
На полигонима и вежбалиштима у касарни у Краљеву и на околном планинском терену припадници извиђачких јединица Друге бригаде копнене војске изводе обуку у летњим условима.

Реч је о сегменту обуке током које се извиђачи оспособљавају за извршавање задатака извиђања и прикупљања података, заседе, препада, диверзије, уз коришћење биљног и животињског потенцијала природе као основног извора хране. Поред тога, извиђачи увежбавају индивидуалне вештине као што су борење, бацање ножа и израда и коришћење импровизованих минско-експлозивних средстава.

Различите ситуације и окружења у којима извиђачке јединице извршавају задатке изискују сналажљивост и креативност, па се осим употребе формацијских средстава извиђачи оспособљавају и за коришћење природних ресурса за исхрану и израду средстава која могу искористити у реализацији задатка.

Редовна обука извиђачких јединица захтевна је и напорна, а изводи се на различитим типовима терена широм земље како би услови обучавања били приближни онима у којима се извиђачи могу наћи приликом реализације задатака. Тако се на најбољи начин проверава физичка спремност и психичка стабилност извиђача и њихова способност за решавање најтежих ситуација.

Повезане вести