Kонтролно-тренажна гађања артиљеријско-ракетних јединица за ПВД

Четвртак, 19.6.2014 | Обука

На аеродрому Батајница у току су тренажна гађања циљева у ваздушном простору, после којих ће уследити и контролно- тренажна гађања артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства малог домета Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

На аеродрому Батајница у току су тренажна гађања циљева у ваздушном простору, после којих ће уследити и контролно- тренажна гађања  артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства малог домета  Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Оператори на ракетним системима и нишанџије на противавионским  топовима биће оцењени уочи реализације предстојећих бојних гађања циљева у ваздушном простору.

Активност је посебно значајна због чињенице да учествују сви артиљеријско-ракетни дивизиони Војске Србије, из гарнизона Врање, Краљево, Ниш, Београд и Нови Сад.

Командир одељења на систему стрела 10 М, старији водник прве класе Александар Ковачевић задовољан је досадашњим током активности, у којој учествује око 250 припадника  Војске Србије.

- За сада нас време служи, авиони лете,  техника је исправна и све функционише. Војници су мотивисани и спремни за реализацију контролно-тренажних гађања, а није им први пут,  јер ово је њихов редовни годишњи задатак.

После извршених контролно- тренажних гађања, бојна гађања циљева у ваздушном простору обавиће се на интервидовском полигону Пасуљанске ливаде, почетком јула.

Повезане вести