Представљен нови изасланик одбране Словеније

Среда, 24.10.2018 | Међународна сарадња

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић разговарао је данас у Београду са досадашњим и новоименованим изаслаником одбране Словеније у нашој земљи.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић примио је данас досадашњег и новоименованог изасланика одбране Републике Словеније у Београду пуковнике Дамјану Јуркович и Душана Тоша.

Генерал Цветковић је у разговору са пуковницима Словеначке војске истакао значај који наша земља поклања војној сарадњи са Словенијом и изразио спремност за даље унапређење сарадње, која последњих година поново добија на интензитету. Он је пуковнику Јуркович захвалио на професионалном раду и њеном личном доприносу развоју односа двеју војски, а пуковнику Тошу пожелео добродошлицу у Србију и успех на новој дужности.

Пуковник Душан Тош, који на дужност у изасланству у Београду долази са места начелника Одељења за мултилатералне односе и војну дипломатију у Министарству одбране Словеније, представљен је данас и у Војнообавештајној агенцији и Управи за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

Повезане вести